Pobjede za Bajramovića i Bremera

Košarkaški Eurochallenge kup

Pobjede za Bajramovića i Bremera

Odigrano je 13 susreta FIBA Eurochallenge kupa. Zapažene nastupe zabilježili su bh. internacionalci Ernest Bremer i Kenan Bajramović.

Bremer je započeo u petorci susret između svog Triumpha i Kaleva (pobjeda domaćih 75:59), te je za 32 minute u igri ubacio 8 poena, te imao 4 skoka i tri asistencije.

Kenan Bajramović također je bio dobar u pobjedi svog Kijeva na gostovanju kod SkyLinersa. Krilni centar reprezentacije BiH za 30 minuta na parketu uspio je ubaciti 13 poena, pet skokova i tri asistencije.

„Mravi“ su u Zagrebu pretrpjeli uvjerljiv poraz rezultatom 84:66. Nakon poprilično izjednačenog prvog dijela, domaći su u nastavku neshvatljivo pali u igri, što je Dexia iskoristio i zabilježio uvjerljivu pobjedu.

U momčadi iz Trnskog najefikasniji je bio Štimac s 15 poena. Nesbitt je postigao 20 poena za Dexiu.


Rezultati
Belgacom Liege - Energa Czarni 89:64
Ural Great - KeravnosTelekom    85:64
 Sumykhimprom - Cholet Basket    81:82
Benetton  - Lokomotiv Rostov 61:69
Proteas - Allianz Swans    86:62
EiffelTowers - BC Siauliai 96:82
Hapoel Jerusalem - EWE   81:88
Olympia - EclipseJet MyGuide 77:73
KK Zagreb - Dexia 66:84
Tartu Rock - Base Oostende    87:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.