Pobjedi Francuske i Ramija se raduje čovjek zbog kojeg smo plakali cijelu noć

Nije napravio puno u karijeri, ali smo ga zapamtili

Pobjedi Francuske i Ramija se raduje čovjek zbog kojeg smo plakali cijelu noć

Francuska je danas postala prvak svijeta, a njenoj pobjedi se raduje i čovjek kojeg Bosanci i Hercegovci nikada neće zaboraviti.

Iako Peter Odemwingie nije napravio puno u svojoj karijeri i mnogi nikada nisu ni čuli za njega, mi u Bosni i Hercegovini ga nikada nećemo zaboraviti.

Kao što je to i poznato, radi se o fudbaleru koji je prije četiri ljeta zavio u crno Safeta Sušića, naše reprezentativce, ali i cijelu nam državu jer nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva.

Danas, četiri godine kasnije, Odemwingie slavi 37. rođendan i to u Lagosu (Nigerija) te je pred finale Mundijala poručio da će navijati za Francuze i svog nekadašnjeg saigrača Adila Ramija.

"Danas punih 37. godina i proslavit ću u Lagosu. Francuska i Hrvatska su zasluženo u finalu. Naprijed Plavi, naprijed Adil Rami. Radujem se što će još jedan od mojih bivših saigrača osvojiti zlato", otprilike je poručio Odemwingie preko Twittera.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Marko Kaplan
nismo mi plakali zbog nikoga do zbog sebe samih, Tinki Vinki Susica i FIZICKE NESPREMNOSTI u Brazilu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi