Pobjedom u Višićima Sloga zasjela na prvo mjesto

Druga liga FBiH - Jug, 11. kolo

Pobjedom u Višićima Sloga zasjela na prvo mjesto

Edmir Škorić

U 11. kolu Druge Lige FBIH nogometaši Sloge su gostovali kod ekipe HNK Višići. 

Ljubušaci su krenuli agresivno i natjerali domaću odbranu da pogriješi već u petoj minuti kada je jednu povratnu loptu u domaćem šesnaestercu presjekao Serdarević i pogodio za vodstvo Sloge 0:1. 

Igralo se otvoreno na obje strane, a u 37. minuti Vlaho je odlično reagirao na jednu nabačenu loptu i iz voleja šutirao pod rašlje za 0:2, što je bio i konačan rezultat prvg poluvremena.

Domaći su u nastavku uspjeli smanjiti na 1:2 u 47. minuti kada je iz slobodnog udarca sa 20-tak metara lijep gol zabio Menalo.

U 60. minuti Višići su se spetljali u svom kaznenom prostoru i jednu nabačenu loptu glavom plasirali u svoj gol za 1:3. 

Ipak domaći se nisu predali, pa je već u 65. minuti Menalo zabio za 2:3, opet iz slobodnog udarca.

Do kraja smo vidjeli borbu na sredini terena, par prilika na obje strane, ali zasluženu pobjedu Sloge koja Ljubušake dovodi na prvo mjesto u poretku.

U sljedećem kolu koje će vjerojatno biti odigrano u nedjelju 3.11. nogometaši Sloge dočekuju FK Turbina iz Jablanice gdje bi Sloga pobjedom osigurala naslov jesenskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.