Počela druga smjena košarkaškog kamp na Vlašiću

Počela druga smjena košarkaškog kamp na Vlašiću

Druga smjena košarkaškog kampa na Vlašiću počela je danas, a u njoj će učestvovati 25 dječaka i djevojčica iz cijele BiH. Oni će boraviti u hotelu Sunce na Babanovcu do 15. jula kada počinje treća smjena.

Prigodnom dodjelom diploma i poklona završena je prva smjena Međunarodnog košarkaškog kampa Vlašić koji organizuje Udruženje za promociju GEN. Proteklih osam dana 35 dječaka i djevojčica iz Sarajeva, Visokog, Travnika, Cazina, Goražda te skandinavskih zemalja je usvajalo nova znanja i vještine od Nenada Markovića, Emira Halimića, Dan Conellyja, Murisa Memića i Osmana Handžića.

 

"Zadovoljni smo uslovima za rad koje posjeduje hotel Sunce kao i angažmanom i zalaganjem djece. Sa djecom je jedan dan radio i Draško Prodanović, a takva praksa će biti i u ostalim smjenama", istakao je proslavljeni BiH košarkaš i suosnivač GEN-a, Nenad Marković.

 

Tokom kampa održana su predavanja o pravilnoj ishrani te takmičenja u igri 3 na 3, 1 na 1 i slobodnim bacanjima. Najuspješniji su nagrađeni sportskom opremom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.