Počela nova sezona MLS-a

Seattle pobjedom otvorio sezonu

Počela nova sezona MLS-a

Počela je nova sezona u MLS-u. Sezonu su otvorila dva najmlađa kluba lige, Seattle Sounders i Philadelphia Union, koji igra svoju prvu sezonu, a Seattle tek drugu.

Otvaranju nove sezone na Qwest Fieldu u Seattleu svjedočilo je 36.300 gledatelja, koji su nakon 90 minuta kući otišli zadovoljni viđenim. Domaći tim je upisao pobjedu 2:0.

Sve je bilo gotovo za prvih 45 minuta. U 12. minuti je Brad Evans doveo Sounderse u vodstvo, a tačku na i stavio je Fredy Montero u 43. minuti utakmice.

U redovima Seattlea najveća zvijezda je bivši igrač Arsenala, Fredrik Ljungberg, a tu je i iskusni američki golma, Kasey Keller. U redovima Uniona prva imena su Alejandro Moreno, reprezentativac Venecuele i Sebastien Le Toux, bivši igrač nekoliko francuskih prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.