Počela "Olimpikova Liga malih šampiona"

Počela "Olimpikova Liga malih šampiona"

E. Škorić

"Olimpikova Liga malih šampiona" naziv je danas pokrenutog projekta u Otoci namijenjen djeci, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Grad.

U dvorani "Vistafon" na Otoci danas je pokrenut novi projekat koji je namijenjen djeci i nosi naziv "Olimpikova Liga malih šampiona". Pokrovitelj ovog projekta je Opština Novi Grad a pokretač projekta je Fudbalsku klub Olimpik i Škola fudbala Novi grad.

Voditelj projekta g. Fadil Aganspahić istakao je kako je projekat prvenstveno namijenjen omladini Kantona Sarajevo i želji svih da mlade okrenu sportu, te da ih se na taj način odvoji od ulice i svega lošeg što se zbiva u ovoj državi.

Ove godine takmičit će se 14 škola sa područja kantona i to:
- O.Š. " Fatima Gunić ",
- O.Š. " Aleksa Šantić ",
- O.Š. " Avdo Smajlović ",
- O.Š. " Meša Selimović "
- O.Š. " Gazaz ",
- O.Š. " Rakovica ",
- O.Š. " Čengić vila 1 ",
- O.Š. " Osman Nakaš ",
- O.Š. " Mak Dizdar ",
- O.Š. " Džemaludin Čaišević ",
- O.Š. " 6. OŠ Stup ",
- O.Š. " Dobroševići ",
- O.Š. "Sokolje ",
- O.Š. "Behaudin Selmanović".

Tako će se napraviti jedna liga u kojoj će svaka ekipa igrati protiv svake druge i to u dvije polusezone. Jesenski dio startao je danas, dok će proljetni, dakako, početi na proljeće. Svakog vikenda odigrat će se po jedno takmičarkso kolo i utakmice će se odigravati na terenima u dvorani "Vistafon" zbog vremenskih prilika, a u proljeće odigravat će se na terenima SRC Srce u Buća potoku.

Sve rezultate, najave, statistiku i ostalo objavljivat će službena stranica FK Olimpika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.