Počele kvalifikacije za Europa ligu

Gomel slavio, Škendija remizirala

Počele kvalifikacije za Europa ligu

Midhat Šljivak

Sa dvije utakmice prvog pretkola danas su započele kvalifikacije za Europa ligu.

Pravu katastrofu je na svom terenu doživjela ekipa Vikingura sa Farskih Ostrva. Bjeloruski Gomel ih je savladao sa velikih 6:0, čime je pitanje prolaska u drugu rundu već riješeno.

Interesantno je da je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0, no u nastavku je uslijedila prava revija golova. Gosti su do prednosti stigli u 52. minuti preko Vjačeslava Hleba, da bi isti igrač tri minute kasnije povećao na 2:0.

Treći i četvrti gol su pali u 87. i 58. minuti,a postigli su ih Voronkov i Aleksejević. Za 5:0 pogodio Kaševski u 70. minuti, da bi konačnih 6:0 postavio Levitski u 80. minuti.

U drugom susretu makedonska Škendija je remizirala bez golova protiv velškog Portadowna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.