Počelo postavljanje travnjaka na Bilnom polju

Počelo postavljanje travnjaka na Bilnom polju

Večeras u 21 sat kada je popustila vrućina i velike temperature, radnici na stadionu Bilino Polje počeli su sa postavljanjem travnate površne glavnog terena.

Danas u poslijepodnevnim satima u Zenicu je dovučeno svega nekoliko od 22 kamiona travnjaka koji će biti postavljen na glavni teren stadiona zeničkog Čelika. Radnicima Zeničkih firmi pomažu i radnici Austrijske firme koja je dovukla travu te će biti tu dok se ne završni polaganje travnate površina.

 

Nakon postavljanja trave slijedi njega iste, zalijevanje, košenje, valjanje, a ono što svi najviše priželjkuju je to da sve bude spremno za reprezentaciju Bosnu i Hercegovinu.

 

U toku je i postavljanje zaštitne ograde između terena i tribina, a nakon travnjaka preostaje instalacija novog razglasnog sistema, zamjena klupa za igrače i delegate utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti