Počelo suđenje u najvećoj aferi
Ante Šapina

I nama je ovo zanimljivo....

Počelo suđenje u najvećoj aferi

M. Maksimović

U ponedeljak je u Bochumu počelo suđenje glavnim akterima najveće kladioničarske afere u istoriji fudbala.Na optuženičku klubu sjedaju najpoznatije fudbalske varalice na svijetu, Ante Šapina i ekipa.

Upravo je Šapina tokom svog boravka u zatvoru njemačkim istražiteljima opisao načine kako je posao tekao, odnosno kako je sa svojim ljudima pokušao namjestiti rezultate ukupno 47 utakmica.Te utakmice su se igrale kako u nižim Ligama tako i u onim najvažnijim takmičenjima, od Lige prvaka do kvalifikacija za SP 2010.godine.

Tokom ovog procesa, njemačko će se pravosuđe morati pozabaviti ekipama iz čak 18 evropskih država u kojima su Šapnina i ekipa operisali. Jedna od utakmica koja je posebno bitna tužilaštvu je i ona između Liechtensteina i Finske koju je baš vodio Novo Panić.Pored Nove panića spominju se i klubovi iz BiH, Slavija i Široki Brijeg zbog njihovih ''sumnjivih'' rezultata u Evropi.

Među šestoricom optuženih (starosne dobi od 29 do 47 godina) su još dvojica Hrvata, Mario Cvrtak i Ivan Pavić, dvojica Turaka (Deniz C. i Ramazan K.) te jedan Srbin (Dragan.M.).Šestorka je kroz namještene utakmice imala dobit od oko tri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti