Počeo turnir za trofej Tuzlanskog lista

Turnir ispunio sva očekivanja organizatora

Počeo turnir za trofej Tuzlanskog lista

M. Skaka

U Velikoj dvorani Mejdan danas je počeo Prvi međunarodni malonogometni turnir „Trofej Tuzlanskog lista“ koji je organizovan u povodu druge godišnjice prve tuzlanske dnevne novine.

Turnir je prvog dana ponudio pregršt uzbuđenja i sjajnih malonogometnih predstava koje su priredile ekipe šest bh premijerligaša (Sloboda, Čelik, Zvijezda, Borac, Travnik i Orašje), te srbijanske Loznice i domaćina Tuzlanskog lista.

Nakon što je turnir otvorio Suad Salihbašić, predsjednik NS TK, današnjim programom su okončane utakmice u grupi A, gdje je tuzlanska Sloboda zauzela prvo mjesto i tako obezbijedila finale. Oni su do borbe za prvo mjesto došli nakon pobjeda nad Zvijezdom (8:1) i Orašjem (3:2), te remijem sa ekipom Tuzlanskog lista (3:3).

U grupi B odigrana su dva kola, a za plasman u finale će se sutra boriti ekipe Borca, Loznice i Čelika.

Nakon što sutra saznamo finalni poredak u grupi B, uslijedit će utakmice za konačan plasman. Finalna utakmica je predviđen za 13,30 sati. Nakon finala, u 14, 30 sati će se uslijediti proglašenje pobjednika, najboljeg igrača i golmana turnira, nakon čega slijedi svečana ceremonija zatvaranja turnira.

Pošto je organizator, prva tuzlanska dnevna novina „Tuzlanski list“ , planirao da ovaj turnir postane tradicionalan, prvoplasirana ekipa će uz pobjednički pehar ponijeti i onaj prelazni, kako bi naredne godine mogli da brane titulu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti