Početkom aprila nogometni spektakl u Sarajevu

Dolaze Inter, CSKA, Galata, Dinamo...

Početkom aprila nogometni spektakl u Sarajevu

A. Beganović

Početkom narednog mjeseca u glavnom gradu Bosne i Hercegovine biće održan Međunarodni nogometni turnir za predpionire i pionire, a na turniru će učestvovati neki od evropskih velikana.

Povodom rođendana grada Sarajevo, iz Škole fudbala Valter su se odlučili organizovati Međunarodni nogometni turnir - Valter Cup koji bi trebao postati tradicionalan. 

A, da organizatori znaju šta rade najbolje govori i spisak klubova koji će učestvovati na turniru. Iz čak 11 zemalja mladi fudbaleri će se boriti za prestižne nagrade, a ljubitelji fudbala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na djelu će između ostalog moći vidjeti i mlade nade Inter Milana, Galatasaraja, CSKA Moskve, PAOK-a, zagrebačkog Dinama, beogradske Crvene zvezde, a našu zemlju predstavljat će Valter, Borac, Sarajevo i Željezničar.

"Valter Cup je poklon gradu Sarajevu, njegovim stanovnicima, ali prije svega mladim talentiranim sportskim nadama, dječacima koji su svoju snagu usmjerili u sport kao jedan od vidova borbe protiv nametnutih, često neprihvatljivih trendova odrastanja čijim dijelom oni ne žele biti", istakli su iz Valtera.

Turnir pod sloganom Football4Life igrat će se od 6. do 8. aprila na terenima Akademije FK Sarajevo, a podršku istom dali su i iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ambasador turnira je sjajni bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić, a među mnogobrojnim gostima biće i proslavljeni fudbaleri Elvir Bolić, Ivica Dragutinović i Dejan Stanković.

narodnoveselje123

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi