Početkom jula fudbalska poslastica na Grbavici

Sastaju se stari rivali

Početkom jula fudbalska poslastica na Grbavici · Saznajemo

A. Čaušević

Premijerligaši će uskoro započeti pripreme za novu sezonu, a pripremene utakmice će uglavnom igrati protiv protiv bh. ekipa što u ranijim godinama i nije bio slučaj.

Uslijed pandemije koronavirusa rijetko koji premijerligaš će pripreme obaviti van granica BiH što znači da će prilikom test utakmica imati priliku i da odlično skautiraju svoje rivale.

Kako SportSport.ba saznaje bi se trebala odigrati prava fudbalska poslastica između starih znanaca i velikih rivala, Željezničara i Veleža.

Susret između Željezničara i Veleža će se se navjerovatnije odigrati na stadionu Grbavica, a prema neslužbenim informacijama datum odigravanja utakmice je 1. juli.

U sada već prošloj sezoni u međusobnim duelima uspješniji je bio Velež. Na stadionu Rođeni je završeno 1:1, dok su fudbaleri Feđe Dudića pomalo iznenađujuće na Grbavici slavili s 0:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, sarajevski Plavi su još ranije dogovorili još jednu prijateljsku utakmicu. Izabranici Amara Osima će 4. jula igrati protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

prozivka u Veležu je na programu danas, a Rođeni će dobar dio priprema obaviti na Kupresu. Ne isključuje se mogućnost da do tada stignu i pojačanja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZauvijekSamoVelez
Uvijek zanimljive utakmice izmedju velikih rivala, starih lisaca bh fudbala, klubova bogatih historijom i tradicijom...samo je tuzno/smijesno koliko ova djecurlija mogu da mlate gluposti i pisu retardirane komentare (narocito ovih nekoliko "navijaca Zelje") koji uporno ispod svakog clanka koji ima veze sa Velezom moraju dokazati da su poremeceni a nisu svjesni da ih i Zeljini i Velezovi navijaci gledaju ko obicne garibe (sto i jesu).
8 2
Fareus1921
Dobro došli Rođeni na najljepši stadion u BiH! :)
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi