Pochettino želi Auriera, ali je njemu zabranjen ulazak u VB
Foto: EPA

Tottenham želi kontroverznog beka PSG-a

Pochettino želi Auriera, ali je njemu zabranjen ulazak u VB

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino i dalje traži zamjenu za Kylea Walkera koji je ovog ljeta otišao u Manchester City. Pochettino je izgleda ponašao beka kojeg želi, ali realizovanje njegovog transfera će biti zaista problematično.

Naime, Pochettinu je "zapao za oko" kontroverzni fudbaler PSG-a, Serge Aurier, a špekuliše se da bi Parižani bili voljni pustiti svog desnog beka za 25 miliona funti.

I sam Aurier je, navodno, zainteresovan za transfer u Tottenham, međutim njegov transfer će se teško realizovati.

Naime, problem nije ni u novcu, ni u Aurierovim željama, nego u činjenici da je ovom fudbaleru trenutno zabranjen ulaz u Veliku Britaniju.

Naime, Aurieru je 2016. godine izrečena dvogodišnja uslovna kazna zbog udaranja policajca u Francuskoj, a prošle godine je saznao i da mu je zabranjen ulazak u Veliki Britaniju.

U novembru 2016. godine fudbaleri PSG-a su doputovali u London kako bi odmjerili snage s Arsenalom u okviru Lige prvaka, ali su britanske vlasti tada Aurieru poništile vizu zabranivši mi ulazak u Veliku Britaniju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aurier je uložio žalbu na ovakvu odluku, ali i na presudu u Francuskoj, te trenutno čeka rasplet situacije. I u Tottenhamu pomno prate razvoj situacije, te se spremaju uputiti zvaničnu ponudu ukoliko uskoro bude ukinuta Aurierova zabrana.

Podsjetimo, za Auriera, reprezentativca Obale Slonovače je bio zainteresovan i Manchester United, ali čini se da su njegovi problemi sa zakonom uticali na jenjavanje interesa Crvenih đavola, a da li će se, i kada, ovaj 24-godišnjak okušati u Premier ligi ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi