Pochettinu se ne sviđa ideja zimske pauze u Engleskoj

Želi da sve ostane isto

Pochettinu se ne sviđa ideja zimske pauze u Engleskoj

E. Čaušević

FA je jučer objavio da je donesena odluka da se od sezone 2019/20. uvede zimska pauza u Engleskoj baš kao što je to slučaj u ostalim ligama petice.

Međutim, iznenađujuće da se ova ideja baš i nije svidjela javnosti na Otoku, a njihovo mišljenje dijeli i trener Tottenhama, Mauricio Pochettino. On je poručio da bi Premiership izgubio svoju čar ukoliko se utakmice više ne bi igrale na Božić ili Novo godinu.

"Premier liga je Premier liga. Drugačija je od ostalih liga i treba zadržati tu dinamičnost jer je to veoma važno. Ne znam kako će izgledati ta zimska pauza. Engleska ne može da se ne igra Boxing Day, to je nezamislivo", rekao je Pochettino, te dodao:

"To je najljepši period u sezoni. U Španiji je drugačije jer se navijači ljute kada igrate za neki praznik. Možda jedino da se ta pauza desi u februaru, ali ne znam kako bi to funkcionisalo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi