Počinje rekonstrukcija stadiona Koševo u koje će biti uloženo 1.6 miliona KM

Općina Centar objavila javni poziv za Izvođenje radova

Počinje rekonstrukcija stadiona Koševo u koje će biti uloženo 1.6 miliona KM

E. Čaušević

Rekonstrukcija stadiona "Asim Ferhatović-Hase" mogla bi početi uskoro.

Kako piše akta.ba Općina Centar je objavila javni poziv za Izvođenje radova na stadionu Koševo, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 1.620.000,00 KM bez uključenog PDV-a.

Ugovor će se zaključiti na period od tri godine, a radovi na stadionu Koševo će se vršiti u četiri faze.

Prva faza obuhvata izradu glavnog projekta i radovi na izradi podloge terena za hibridnu travu sa grijačima, mikrodrenažom, nivelacija sistema za navodnjavanje i vraćanje stare trave.

Što se tiče druge faze ona će podrazumijevati izradu idejnog, glavnog projekta i građevinske radove na rekonstrukciji postojećih prostorija s nabavkom kontejnera.

Treća faza radova na stadionu Koševo obuhvata izradu projekta za razglasni sistem sa nabavkom i ugradnjom istog. I na kraju, četvrta faza je za nabavku i postavljanje hibridne trave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče rekonstrukcije stadiona Koševo ona podrazumijeva rekonstrukciju postojećih prostorija. Naime, sve sobe moraju biti dobro osvijetljene, rashlađene i zagrijane po potrebi, jasno obilježene, opremljene wi-fi, posjedovati dva tuša, jednu individualnu wc šolju, šest sjedala, sto i ormariće za garderobu.

Također, stadion će imati namjenske pristupne rute, izlazne rute i sjedišta za invalidne gledaoce i njihove pradioce. Na kraju akta.ba dodaje da će osim novog travnjaka biti urađeno i pokrivanje press tribina, te osposobljavanje prostorije za održavanje press konferencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1583752673
Ako hocemo da nam bude bolja liga moramo ulagati u stadione. Dobar primjer su Zeljo i Grbavica iako sam navijac Sarajeva. Samo naprijed
9 1
Sako12
Koševo je gradski stadion , i žalosno je što se zadnjih par godina nije uložilo ni 10 kf..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi