Počivaj u miru Dejane!

Prerano nas je napustio uzorni sportista

Počivaj u miru Dejane!

Došao je dosta tiho u Mostar. Bio je mlad i anoniman, pa valjda zbog toga. Ali se uskoro nametnuo i zaigrao pod palicom Anela Karabega.

Uvijek tih, nenametljiv, Dejan Drakul bio je sportista od glave do pete. Primjer ostalima. Dobre igre u Veležovom dresu nagradio je Branimir Tulić. Selektor mlade reprezentacije ukazao mu je povjerenje, a on se odužio golovima.

Protiv Crne Gore u Bugojnu ušao je u igru i odmah se upisao u strijelce. Sve je išlo pravim tokom, Velež i Premijer ligu uskoro je zamijenio Slovačkom. Igrao je za Tatran Prešov gdje mu je saigrač bio današnji Zmaj Avdija Vršajević.

Karijeru je uvijek dobro raspoloženi i skromni Dejan završio na Grbavici, u Željezničaru. Kasnije je bolest učinila svoje, fudbal je bio u drugom planu.

Nažalost uzorni sportista prerano nas je napustio. Neka mu je vječna slava i hvala. Počivaj u miru Dejane...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.