Podjela bodova Danske i Australije

Remi u meču 2. kola grupe C

Podjela bodova Danske i Australije

Edmir Škorić

Danski i australski nogometaši odigrali su 1:1 prvi meč 2. kola grupe C na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ove dvije selekcije snage su odmjerile u Cosmos Areni u Samari, a podjelom bodova nekako mogu biti sretni i jedni i drugi. Danska je sada vodeća s četiri boda, bod manje ima Francuska koja kasnije igra protiv Perua, a treća je Australija s jednim bodom.

Australci se nadaju da će Danci u posljednjem kolu izgubiti od Francuske, a da će oni eventualnom pobjedom nad Peruom proći dalje. Naravno, dosta toga ovisit će i o duelu Francuza i Peruanaca (danas od 17).

Već u sedmoj minuti Danci su poveli s 1:0 nakon majstorije Tottenhamovog veznjaka Christiana Eriksena, koji je pogodio pod prečku nakon udarca sa nekih 16 metara.

U 24. minuti Nicolai Jorgensen ne koristi odličnu šansu za Dansku, koja je možda mogla da slomi do kraja Australce, no ovako su popularni Klokani uspjeli da u 38. minuti dođu do izjednačenja. Opet je VAR presudio, Yussuf Poulsen je još dobio žuti karton zbog igranja rukom u svom šesanestercu, a Mile Jedinak je precizan s 11 metara za 1:1.

U nastavku utakmice su obje selekcije napadale, nikome se nije dopala ideja da osvoji bod, no promjena više nije bilo, pa je završeno onih rezultatom iz 38. minute - 1:1.

Ponovimo da u zadnjem kolu Danska igra s favorizovanom Francuskom, Australci će odmjeriti snage s Peruom.

SP, grupa C, 2. kolo:
Peru - Australija 1:1 (Eriksen 7/ Jedinak 38 - penal)

Danska: Schmeichel, Larsen, Christensen, Kjaer, Dalsgaard, Eriksen, Schone, Delaney, Sisto, Jorgensen, Poulsen.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Australija: Ryan, Behich, Miligan, Sainsbury, Risdson, Mooy, Jedinak, Kruse, Rogić, Leckie, Nabbout.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi