Podjela bodova u derbiju kola, nova senzacija Heartsa

Premiership Škotske

Podjela bodova u derbiju kola, nova senzacija Heartsa

Kilmarnock je bez većih problema na domaćem terenu savladao Inverness rezultatom 2:0 u 18. kolu Premiershipa Škotske. 

Strijelci za pobjednički tim bili su Ashcroft i Boyd petnaest minuta prije kraja utakmice. Kilmarnock je osmi na tabeli sa 25 bodova, dok je Inverness i dalje na četvrtom mjestu sa 37 bodova.

U derbiju kola između trećeplasiranog Motherwella i drugoplasiranog Aberdeena pobjednika nije bilo. Mreže su u prvom dijelu susreta mirovale, a već u drugom minutu nastavka za vodstvo domaćina pogodio je McManus. Roooney je izjednačio u 67. minutu, ali je radost potrajala svega dva minuta pošto je novo vodstvo domaćinu donio Francis – Angol. Uporni gosti do konačnih 2:2 dolaze u sudijskoj nadoknadi vremena pogotkom Andersona.

Novu senzaciju priredio je Hearts pobjedom na gostujućem terenu nad Ross Countyjem rezultatom 2:1. Peterson je goste doveo u vodstvo, ali je do kraja prvog poluvremena uspio izjednačiti Songo'o. Konačnih 1:2 postavio je Robinson deset minuta prije kraja. Hearts je ovom pobjedom pobjegao iz bodovnog minusa, sada ima dva boda. Ross County je na desetom mjestu sa 21 bodom.

St. Miren i Patrick su remizirali, a pogodaka nakon 90 minuta nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.