Podjela bodova u duelu kadeta Sarajeva i Željezničara

Četiri pogotka na Butmiru

Podjela bodova u duelu kadeta Sarajeva i Željezničara

S. Mlaćo

Nakon meča pionira u kojem su nade FK Sarajevo savladale FK Željezničar 2:1, gradski derbi odigran je i u kadetskoj konkurenciji.

Završilo je podjelom bodova (2:2).

Publika u Butmiru mogla je vidjeti kvalitetan i otvoren meč, a prvu pravu priliku na meču smo zabilježili u 14. minuti kada Zlatan Ramić pogađa stativu gola Sarajeva.

Nedugo nakon toga bude se bordo nade, te Amar Jašarević pogađa prečku gola Vedada Muftića.

U 32. minuti vodstvo gostiju sa Grbavice. Edin Mujić je uradio sve sam i matirao Belmina Dizdarevića za veliko slavlje svojih saigrača.

Do kraja prvog poluvremena Željo je mogao postići još jedan pogodak, međutim Admir Huskić promašuje gol iz izgledne pozicije.

U drugom poluvremenu Sarajevo je krenuo dosta otvoreno, što se isplatilo u 52. minuti kada Armin Šarić uspijeva matirati golman Muftića koji je do te situacije bio nesavladiv.

Nakon izjednačenja Sarajeva, dva pogotka u pet minuta. Prvo je Sarajevo povelo preko Gasala, da bi odmah u narednom napadu Mujić svojim drugim pogotkom vratio stvari na početak.

Željezničar je zatim zaprijetio preko Sojkića, a Sarajevo uzvratilo preko Hasančića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:2. Sarajevo i dalje prvoplasirano na tabeli i sada ima 42 boda, dok je Željezničar petoplasirani sa 26.

Omladinska Premijer liga BiH za kadete, 16. kolo:

FK Sarajevo - FK Željezničar 2:2 (0:1)

FK Sarajevo: Dizdarević, Gasal, Jašarević, Šarić, Nikolić, Konjalić, Islamović, Gusinjac, Hasančić, Sabljica, Čičkušić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Željezničar: Muftić, Drina, Duraković, Huskić, Mujić, Cacan, Panjeta, Ramić, Salanović, Džanko, Musić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti