Podjela bodova u okršaju Freiburga i Eintrachta

23. kolo Bundeslige

Podjela bodova u okršaju Freiburga i Eintrachta

Duelom Freiburga i četvrtoplasiranog Eintrachta otvoreno je 23. kolo Bundeslige. Susret je završen najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Domaći su uoči ovog susreta bili peti na tablici dok su gosti zauzimali četvrto mjesto i bila je ovo sjajna prilika i za jedne i za druge da dođu do pobjede protiv velikog konkurenta. Našeg Mensura Mujdže nije bilo u sastavu Freiburga zbog povrede leđa sa kojom ima problema već duže vrijeme.

 

U prvom poluvremenu viđena je isprekidana igra na obje strane i činilo se kao da objema stranama nedostaje koncentracije.

 

Drugo poluvrijeme donijelo je sličnu igru, ali su i Freiburg i Eintracht bili nešto opasniji. 

 

Domaći su u par navrata imali prilike da savladaju golmana gostiju Trappa koji je večeras bio na vrhuncu zadatka. Možda i najbolju priliku za postizanje pogotka imao je pet minuta prije kraja susreta Flum koji je glavom prebacio mrežu.

 

Gosti iz Frankfurta prijetili su povremeno preko Meiera i Rodea, ali njihovi udarci nisu bili dovoljno precizni da bi završili iza leđa Baumanna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Do kraja je stalo 0:0, pa su bodovi podijeljeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.