Podnošljiv poraz od Danaca
Poraz od Danske na startu turnira

Rukometni turnir nacija u Danskoj

Podnošljiv poraz od Danaca

U prvom meču na turniru nacija koji se u Danskoj održava od 9. do 11. januara, muška rukometna reprezentacija BiH poražena je od favorizovane domaće selekcije sa 38:29.

Naši rukometaši držali su uz podršku oko 200 bh. navijača priključak u prvom periodu igre, nakon prvih deset minuta igre rezultat je bio 5:4 za domaću ekipu,  da bi u 18. minuti naš tim prešao u vodstvo (8:9) koje smo uspjeli držati do 25. minute kada Danci ponovo stiču prednost (13:12), a na pauzu se odlazi kof 18:14.

Najveću prednost domaći su imali u 50. minuti susreta kada je na semaforu stajalo 32:22.

U drugom susretu Island je nadigrao Rumuniju rezultatom 34:28. Naša selekcija pružila je odličan otpor ekipi koja spada u vrh evropskog i svjetskog vrha, pa se za svaki poraz ispod deset razlike može kazati da je podnošljiv, posebno kada se igra na parketu rivala. Najbolji strijelac bio je Muhamed Toromanović sa 8 golova.

Danska - BiH 38:29 (18:14)
SKJERN - Gledalaca 2200
DANSKA: Hvidt, Mogensen 1, Boesen 1, Laen 6, Jorgensen, Jensen J. 8, Christiansen 2, Jensen A.E. 2, Jacobsen, Spillerberg 1, Hansen 5, Noddesbo 3, Sarup, Lindberg 9.
BIH: Martinović 2, Veselinov 2, Obradović 1, Harmandić 3, Hajdarević 1, Divković 3, Blažević, Stojanovic, Terzić 5, Toromanović 8, Šabanović, Halilbegović, Buljugija 1, Grahovac, Velić 3.
Izabranici trenera Halida Demirovića sutra će se sastati sa Rumunijom (14.15 sati), selekcijom za koju se može kazati da je „po mjeri“ i koja se može nadigrati, dok će u drugom duelu snage odmjeriti Island i Danska (16.15).

Konačno, posljednjeg dana turnira igraće BiH - Island (14), Rumunija - Danska (16).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.