Podolski: Ako osvojimo naslov bit će to za Schumachera

Reprezentativac Njemačke

Podolski: Ako osvojimo naslov bit će to za Schumachera

U svojoj premijernoj utakmici na Svjetskomprvenstvu u okviru grupe G fudbalska reprezentacija je sa ubjedljivih 4:0 savladala selekciju Portugala sa 4:0.

Samo nekoliko prije utakmice stigla je vijest da se velikan Formule 1Michael Schumacher probudio iz kome. Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, podsjetimo, u decembru prošle godine doživio je tešku nesreću na skijanju nakon čega je hospitaliziran. 

Vijest o njegovom buđenju svijet je dugo i nestrpljivo iščekivao, a nakon mjeseci i mjeseci šutnje i obeshrabrujućih vijesti, napokon ju je i dočekao. 

Pred legendarnim vozačem Formule 1 dug je put oporavka pa želje za potpunim ozdravljenjem stižu sa svih strana. Jedna takva stigla je upravo iz Brazila. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Svima nam je važno bilo čuti da je napustio bolnicu. Njegovo se stanje poboljšava i to su uistinu dobre novosti. Kada čujete vijest o prijatelju, ona vam uvijek pomogne, podigne vas, a ja sam bio ushićen kada sam čuo ovu", rekao je Lukas Podolski koji  nastupa u kopačkama posvećenim upravo Schumacheru.

"On je sjajan momak, također i zaluđen fudbalom. Možda je gledao utakmicu ili znao rezultat. Da, osvojimo li naslov, bit će to za dobrog prijatelja, kao i za nas same", dodao je napadač Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.