Podravka otpustila strankinje

Velika kriza u Koprivnici

Podravka otpustila strankinje

Adnan Beganović

Zbog velike financijske krize čelni ljudi najuspiješnijeg ženskog rukometnog kluba u susjednoj Hrvatskoj, Podravke, odlučili su raskinuti ugovore sa stranim igračicama, a domaćim iste smanjiti.

Domaće igračice do četvrtka se moraju izjasniti da li pod novim uslovima žele ostati u klubu, a predsjednik kluba Saša Romac izdao je saopštenje u kojem stoji:

„Posljedice opće krize nisu mogle zaobići ni jedan od najuspješnijih sportskih klubova u Hrvatskoj. Unatoč donedavnim evropskim ambicijama, na tragu racionalnog poslovanja, klub je već početkom sezone svojim ponajboljim stranim igračicama morao ponuditi sporazumni raskid ugovora. U novim okolnostima to je nažalost bilo neizbježno, tako da igračice Podravke više nisu Ana Đokić, Anita Bulath, Natalija Todorovska i tek pridošle Orsolya Herr i Julia Portianko“.

U novim okolnostima i domaće igračice biti će pogođene, te će ukoliko žele ostati u aktuelnim prvakinjama Hrvatske, morati pristati na znatno manja primanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.