Podravka u trećem šeširu

Liga prvaka za rukometašice

Podravka u trećem šeširu

Prošle sezone u Ligi prvaka za rukometašice slavio je norveški Larvik, a nova počinje sa dva turnira prvog kruga kvalifikacija koji će se održati od 2. do 4. septembra.

U njima će učestvovati Ormi (Grčka),Uskudar (Turska), Zaječar (Srbija), Dalfsen (Holandija), Iuventa (Slovačka), Bruhl (Švajcarska), Gil Eanes-Lagos (Portugal) i Britterm Veseli (Češka). Po dva prvoplasirana tima iz dvije grupe ulaze u drugu rundu kvalifikacija koja se igra 17. i 18. septembra.

U njima će uz četiri tima iz prve runde učestvovati Randers, Viborg (Danska), Byasen, Tertnes Bergen (Norveška), DVSC-Korvex Debrecen (Mađarska), Rostov Don (Rusija), Zaglebie (Poljska), Metalurg (Makedonija), Savehof (Švedska), Buxtehuder (Njemačka), Elda Prestigio (Španija) i  Universiateta Cluj (Rumunija). Igraće se četiri turnira, ali ne svako sa svakim nego polufinala i finale i tako ćemo dobiti preostala 4 učesnika jer se 12 već zna, a to su:


1 šešir: Larvik (Norveška), Midtyilland (Danska),Gyori (Mađarska),Oltchim Valcea (Rumunija)
2 šešir: Budućnost (Crna Gora),Hypo (Austrija), Krim Mecator (Slovenija), Itxako Reyno de Navarra (Španija)
3 šešir: Dinamo Volgograd (Rusija), Thuringer (Njemačka), Metz (Francuska), Podravka (Hrvatska)


Takmičenje po grupama počinje 1. oktobra i završava se 13. novembra. Druga faza sa osam timova igra se od 4. februara do 11. marta 2012, polufinale 31. marta i 7. aprila, a finale 5. i 12. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.