Podrška Vilanovi dolazi sa svih strana

Svi mu žele sreću i brz oporavak

Podrška Vilanovi dolazi sa svih strana

Edmir Škorić

Španski nogometni klub Real Madrid izdao je saopćenje na službenoj internet stranici povodom odlaska Tita Vilanove s klupe Barcelone. Učinili su to i brojni drugi klubovi.

Na večerašnjoj vanrednoj pressici Barcelone, novinarima je saopćeno kako Vilanova više neće sjediti na klupi katalonskog diva.

"Vilanova će nastaviti svoje liječenje i zbog toga nije u mogućnosti biti trener Barcelone. Ovo je težak udarac za klub, ali u dosadašnjoj historiji smo se susretali sa mnogim problemima i iz istih smo izlazili jači", izjavio je predsjednik Barcelone Sandro Rosell na večerašnjoj press konferenciji.

Najveći rival Barcelone, madridski Real, izrazio je solidarnost s Vilanovom.

"Real Madrid želi da pokaže svoju ljubav i solidarnost prema Tito Vilanovi, njegovoj porododici i prijateljima iz Barcelone", saopćeno je iz Reala, a podršku su Vilanovi dali mnogi drugi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Momčadi poput Valencije, Zaragoze, novog prvoligaša Elchea su također dali potporu Vilanovi, zaželivši mu brz oporavak, a riječi podrške su usmjerene i ka njegovoj obitelji te svima u Barceloni.

Kroz društvenu mrežu Twitter poruke ljubavi i podrške poslali su mnogi, mnogi klubovi, među kojima i Atletico Madrid, Athletic, Real Sociedad, Levante, Almeria... Potpora dolazi i od Chelseaja, bivšeg trenera Real Madrida Josea Mourinha i njegovih pomoćnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.