"Podsjeća na Marca van Bastena"

Nekadašnje zvijezde njemačkog fudbala o Džeki

"Podsjeća na Marca van Bastena"

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački "Dijamant", Edin Džeko, glavna je zvijezda Bundeslige, a nekada velike zvijezde njemačkog fudbala za njega imaju samo riječi hvale.

"Ne bih Džeku dao za sav novac na svijetu", po ko zna koji put izjavio je za Kicker direktor Wolfsburga Dieter Hoeness, a novinar ovog lista postavio je pitanje Felixu Magathu, aktuelnom treneru Schalkea i Rudiju Volleru, sportskom direktoru Bayera, da li naš reprezentativac doista vrijedi 40 miliona eura.

"Edin će postati jedan od najboljih, ne sumnjam uopšte. Moram priznati da me stilom igre jako podsjeća na Marca van Bastena", rekao je Voller, a na njegovu procjenu Hoeness je dodao:

"On je upravo Van Bastenov tip napadača. Marco je također bio visok, igrao odlično s objema nogama, bio jak u igri glavom, brz, tehnički odličan. Međutim,  Ima jedna mala razlika: Džeko je za nijansu robusniji".

"Edin je već u ovom trenutku napadač svjetske klase. Vjerujem, međutim, da će se u jačem klubu dodatno razviti jer još nije iskoristio sav potencijal. On ima potrebnu vještinu da bi dostigao klasu Waynea Rooneyja ili bilo kojeg drugog napadača iz redova najkvalitetnijih klubova u Ligi prvaka. Pređe li ovog ljeta u vrhunski evropski klub, vjerujem da taj iskorak može napraviti trenutačno", istakao je Magath, dok je završni sud o tome vrijedi li Džeko 40 miliona eura novinaru Kickera dao nekadašnji kapiten naše reprezentacije Sergej Barabarez.

"Da. Džeko vrijedi 40 milionauna eura. Uzme li se ta cifra u usporedbi s cijenom ostalih napadača na tržištu, u to nema sumnje. Mislim da je Edin spreman za nov veliki izazov u svojoj karijeri", zaključio je Barabrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.