Poginula bivša košarkašica Partizana

Poginula bivša košarkašica Partizana

Midhat Šljivak

Nekadašnja košarkašica beogradskog Partizana, Amerikanka Alicia Gladden (27), poginula je sinoć u saobraćajnoj nesreći na Floridi.

Kako navode američki mediji nesreća se dogodila u gradu Avandaleu, a sa košarkašicom je u automobilu bio i trener srednjoškolske ekipe Creekside koji je također poginuo.

Gladden je tokom svoje karijere nastupala za Florida State univerzitet, gdje je dosegla status legende, a prošle sezone je nosila dres beogradskog Partizana za koji je postizla prosjeČno 10 poena po utakmici.

Ove sezone je nosila dres rumunskog Arada, te se vratila na Floridu kako bi učestvovala u pripremama sa srednjoškolskom ekipom, gdje je bila pomoćni trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.