Pogledajte kako je BiH savladala Dansku na penale

Jedanaesterci sretni za naš tim

Pogledajte kako je BiH savladala Dansku na penale

Naša reprezentacija, koja je danas igrala u kombinovanom sastavu, uspjela je napraviti svojevrsno iznenađenje i savladati Dansku u polufinalu Kirin Kupa u Japanu.

Naš tim je na poluvremenu gubio sa 2:0, ali je golovima Milana Đurića u 52. i 84. minuti stigao do poravnanja. Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca, gdje su naši momci bili uspješniji od Danaca.

Danska je povela sa 1:0 golom Mortena Duncana Rasmussena, da bi potom promašio Mario Vrančić, čiji je udarac odbranio golman Danske. Potom je Vestergaardov udarac odbranio Šehić, da bi Krunić poravnao na 1:1.

U trećoj penal seriji, Christensen je šutirao preko gola a Hodžić je bio siguran i donio našoj reprezentaciji prednost. Potom je pogodio Shone, da bi nakon njega siguran bio i Stevanović.

Eriksen je u petoj seriji bio precizan i vratio nadu Dancima, koju je nešto kasnije ugasio Haris Medunjanin. Kapiten BiH u ovoj utakmici je savladao Schmeichela i donio našem timu pobjedu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti