Pogoci Đurića i Vrančića u Engleskoj

Championship, 38. kolo:

Pogoci Đurića i Vrančića u Engleskoj

Bosanskohercegovački fudbaleri bili su uspješni u današnjim utakmicama 38. kola engleskog Championshipa.

Bristol City našeg Milana Đurića na domaćem terenu je savladao Ipswich s minimalnih 1:0, a jedini gol na utakmici je bio upravo djelo bh. napadača koji je posljednjih mjeseci muku mučio sa povredama.

Đurić je u igru ušao u 56. minuti, a samo osam minuta bilo mu je potrebno da se upiše u strijelce i ujedno donese svom timu vrijedna tri boda u borbi za poziciju koja vodi u doigravanje za plasman u viši rang.

Pogodak je danas postigao i Mario Vrančić, čiji je Norwich na Carrow Roadu slavio protiv Readinga rezultatom 3:2. Vrančić je svom Norwichu vodstvo donio u 14. minuti, nedugo nakon toga na 2:0 je povisio Hanlej, da bi potom u 32. minuti Reading preko Kellyja smanjio prednost domaćih.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan pogodak, ovoga puta u mreži Readinga, a treći gol za Norwich bio je djelo Maddisona. Na otvaranju drugog dijela Reading je golom Smitha smanjio prednost, na sve načine je pokušavao u nastavku da dođe izjednačenja, ali domaći su se odbranili i na kraju slavili s 3:2.

Muhamed Bešić sa Middlesbroughom je osvojio bod na gostovanju kod Brentforda, a oba pogotka na utakmici su viđena u prvom poluvremenu. Boro je poveo u 21. minuti preko Traorea, da bi u 34. minuti izjednačio MacLeoad, što je ujedno bio i posljednji gol na Griffin Parku.

Championship:

Fulham - QPR 2:2
Barnsley - Millwal 0:2
Birmingham - Hull 3:0
Brentford - Middlesbrough 1:1
Bristol - Ipswich 1:0
Leeds - Sheffield Wed 1:2
Norwich - Reading 3:2
Sheffield - Nottingham 0:0
Sunderland - Preston 0:2
Wolves - Burton 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije