Pogodak Smajića u remiju Lokerena

Belgijska fudbalska liga

Pogodak Smajića u remiju Lokerena

Adnan Beganović

Nova fudbalska sezona startala je i u Belgiji, a 1. kolo donijelo nam je odmah dobre vijesti. Naime, potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sulejman Smajić, u debiju za svoj novi klub Lokeren postigao je pogodak.

Lokeren je na svom terenu na otvaranju sezone dočekao Waregem i uprkos boljoj igri uzeo samo jedan bod. U redovima domaćina najbolji na terenu je bio Smajić, a svoju fenomenalnu igru začinio je i pogotkom za vodstvo Lokerena u 8. minuti. Sve do 82. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Meert postiže pogodak za konačnih 1.1.

Novu sezonu sjajno je otvorio jedan od najboljih belgijskih klubova, Anderlecht, koji je na gostovanju kod Kortrijka golovima Boussoufa u 7. i Wasilewskog u 69. minuti došao do sigurne pobjede.

Najviše golova u prvih pet utakmica 1. kola palo je na utakmici između Mechelena i Westerloa. Domaći Mechelen upisao je ubjedljivu pobjedu (4:1) te tako na najbolji mogući način otvorio novu sezonu.

Belgijska liga, 1. kolo:
Lokeren – Waregem1:1
Kortrijk – Anderlecht 0:2
Mechelen – Westerlo 4:1
Genk – Mouscron 1:2
Roeselare – Germinal 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.