Pogodak Sušića, asistencija Vršajevića u remiju Hajduka

HNL, 15. kolo

Pogodak Sušića, asistencija Vršajevića u remiju Hajduka

Slaven Belupo i Hajduk odigrali su odličnu utakmicu u okviru 15. kola MAXtv Prve lige Hrvatske. 

U 90 uzbudljivih minuta viđeno je šest pogodaka, a moglo ih je prema prikazanom biti i još. Hajduk je u Koprivnicu stigao po trijumf koji bi ga vratio na lidersku poziciju nakon jučerašnje pobjede Dinama protiv Lokomotive.

Bili su u vodstvo stigli u 34. minuti, Vršajević je ubacio sa desne strana, Kiš na prvoj stativi preskočio loptu zbog bolje postavljenog Marija Pašalića, koji sa jedanaest metara zakucava pod prečku za 0:1.

U 45. minuti Čanađija je pucao s desetak metara, Kalinić je kratko odbio loptu, ali samo do Marina Matoša koji gura loptu preko gol-linije za 1:1.

Petar Brlek na otvaranju drugog poluvremena pogađa za potpuni preokret domaćina. Novi pogodak Slaven je postigao u 66. minuti, Edson je glavom poslao loptu u mrežu nakon kornera Crepulje.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ipak se uprkos zaostatku od dva gola gosti nisu predali. Najprije je u 75. minuti Rodić odbranio zicer Kouassiju, ali u nastavku akcije budući reprezentativac BiH Tino Sušić uspijeva smanjiti na 3:2.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Josip Bašić je kaznio loše izbijanje Bagarića i Rodićevu neodlučnost i ipak uspio spasiti bod Splićanima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.