Pogodio je protiv Zmajeva, "gorio" na Euru i sada oborio transfer rekord
(Foto: EPA) Grigg je napustio Wigan za koji je odigrao 150 utakmica i postigao 65 golova

Will Grigg ima novi klub

Pogodio je protiv Zmajeva, "gorio" na Euru i sada oborio transfer rekord

"Mitsko biće" fudbala u Sjevernoj Irskoj, Will Grigg, ima novi klub. Naime, ovaj 27-godišnji napadač je zadnjeg dana prelaznog roka napustio Wigan, u kojem se proslavio, i prešao u Sunderland.

Crne mačke su se dobro "zarovile" u svoje džepove kako bi osigurale Griggove usluge u pokušaju da se vrate u Championship.

Sunderland je trenutno peti u trećem rangu engleskog fudbala, još uvijek ima šansu direktno do Championshipa, a u tome će im pomoći i Grigg, čovjek koji u malom prstu ima engleski niželigaški fudbal i koji je već uvodio ekipe u drugi rang.

Will Grig je sa Sunderlandom potpisao troipogodišnji ugovor, a Crne mačke su Wiganu isplatile četiri miliona funti za njegov transfer, što je apsolutno najskuplji transfer u trećem rangu (League One) engleskog fudbala svih vremena.

Inače, ovaj fudbaler je postao planetarno popularan tokom Eura 2016 zbog navijačke pjesme "Will Grigg's on fire", koju su navijači Sjeverne Irske neprekidno pjevali tokom turnira iako sam Grigg nije odigrao niti minute u Francuskoj.

Treba ipak dodati da je, Grigg je prvobitno "opjevan" od strane navijača Wigana, ekipe za koju je tokom tri i po godine upisao 150 nastupa i postigao 65 golova.

Novog napadača Sunderlanda se dobro sjećaju i svi navijači Bosne i Hercegovine s obzirom da je u utakmici Lige nacija u Belfastu zatresao mrežu Zmajeva u sudijskoj nadoknadi nakon što je ušao sa klupe. Srećom, bilo je to dovoljno tek da Sjeverna Irska ublaži poraz (1:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi