Treća liga, a na tribinama 46.000 ljudi!
Foto: EPA

Navijači Sunderlanda ne odustaju od svog kluba

Treća liga, a na tribinama 46.000 ljudi!

Sunderland je danas daleko od Premier lige, pošto su "Crne mačke" prošle sezone uspjele ispasti i iz Championhipa, pa se sada takmiče u Ligi 1 - trećem rangu engleskog fudbala.

Ipak, navijači Sunderlanda ne odustaju od svoje ekipe, pa i u Ligi 1 prate svoje miljenike i na gostovanjima, a Stadion svjetlosti je po pravilu odličnu popunjen.

Jučer je Sunderland u 24. kolu Lige 1 ugostio Bradford, a na tribinama Stadiona svjetlosti je bilo čak 46.039 što je rekordna posjeta za jednu utakmicu trećeg ranga engleskog fudbala.

Šta više, sinoć je duel Sunderlanda i Bradforda gledalo 885 ljudi više nego duel Tottenhama i Bournemoutha na Wembleyju.

Sunderland bi se, ipak, mogao brzo vratiti u Championship pošto je trenutno treći na tabeli sa 46 bodova, četiri boda manje od drugoplasiranog Lutona i pet od lidera Portsmoutha. Ipak, pomenute ekipe imaju i dvije utakmice više od Sunderlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi