Pogrebnjak postaje najplaćeniji igrač u povijesti Readinga

Rus stiže u Reading

Pogrebnjak postaje najplaćeniji igrač u povijesti Readinga

Edmir Škorić

Novi engleski prvoligaš, Reading, ambiciozno ulazi u sezonu, a dokaz za to je dovođenje ruskog reprezentativnog napadača Pavela Pogrebnjaka.

Goal.com piše kako je Reading ponudio daleko bolje uslove Pogrebnjaku od onih koje je nudio Flham, klub u kojem je Rus odigrao drugi dio prošle sezone na posudbi iz Stuttgarta.

 

Reading je na Fulhamovu ponudu od 30.000 funti sedmične plaće i dvogodišnjeg ugovora odgovorio sa 60.000 funti i četverogodišnjim ugovorom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Navodno je Pogrebnjaka takva ponuda dojmila, te ju je prihvatio, prošao je i liječničke preglede te se čeka samo trenutak kada će staviti paraf na ugovor. Mogao bi ruski nogometaš postati najplaćeniji igrač u povijesti Readinga, kojeg inače drži njegov sunarodnjak, ruski tajkun, Anton Zingarevič.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.