Pojačane mjere sigurnosti uoči derbija

Srbija protiv Hrvatske u Areni

Pojačane mjere sigurnosti uoči derbija

Uoči večerašnjeg polufinalnog susreta Evropskog prvenstva u rukometu između Hrvatske i Srbije, značajno su pojačane mjere sigurnosti.

Nakon napada na hrvatske navijače u utorak navečer, ova se utakmica već najavljuje kao događaj visokog sigurnosnog rizika, stanje u Beogradu u petak je mirno, a na prostoru oko beogradske Arene, u kojoj će biti održan susret, već su raspoređeni pripadnici srbijanske policije, među kojima i posebnog policijskog odreda, žandarmerije.

Na osiguranju utakmice i navijača očekuje se angažman više hiljada, a sigurnosne mjere povišene su već od ulaska u Srbiju iz Hrvatske.

Na djelu autoputa od granice s Hrvatskom do Beograda, kao i oko same Arene, pojačane su i učestalije policijske kontrole, a za navijače iz Hrvatske večeras je, u cilju dodatnih mjera sigurnosti, rezervisan poseban dio parkirališta oko Arene.

Za sada nema privedenih niti zadržanih osoba na policijskim kontrolnim punktovima, a u stožeru policije nalaze se i četiri policajca iz Hrvatske.

U Areni će biti tužilac i sudija pa će svi koji budu narušavali javni red i mir ili budu uhvaćeni u kaznenom djelu odmah biti procesuirani, navodi se te dodaje kako policija neće dopustiti unošenje bilo kakvih zastava osim onih s nacionalnim obilježjima, te da neće biti dopušteno ni nošenje majica s kapuljačom, majica i transparenata koji se mogu shvatiti kao vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.

Pomoćnik načelnika beogradske policije Nikola Popovac za srbijansku državnu televiziju RTS izjavio je kako će tijekom dana biti obavljeni preventivni razgovori s vođama navijačkih skupina, te upozorio kako se oni, koji nemaju ulaznicu za meč, nemaju potrebe zadržavati na prostoru oko Arene.

Po njegovim riječima, mjere sigurnosti u povodu večerašnje utakmice započinju već na ulasku u Srbiju, a za sada nema najava o organiziranom dolasku navijača iz Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.