Pojačanja od 70 miliona eura: Rodriguez i Moutinho u Monacu

Pojačanja od 70 miliona eura: Rodriguez i Moutinho u Monacu

M. Šljivak

Ekipa Monaco ozbiljno se priprema za narednu sezone u francuskoj Ligue 1, koja im je i povratnička u društvo najboljih.

Bogati vlasnik ovog tima ne štedi novac, pa su tako već doveli dva igrača za narednu sezonu. Od naredne sezone dres Monaca nosiće dosadašnji fudbaleri Porta, James Rodriguez i Joao Moutinho.

Monaco će za usluge ovog dvojca platiti Portu čak 70 miliona eura, a tim Claudija Ranierija je tako dobio odlična pojačanja u veznom redu u napadu svog tima.

Rodriguez je u protekloj sezoni za Porto odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao 11 golova uz 10 asistencija, a često se povezivao sa prelaskom u Manchester United.

Sa druge strane, Joao Moutinho koji je na početku sezone bio na korak od Tottenhama, odigrao je čak 46 utakmica za Porto, te je uz pet golova imao čak 19 asistencija na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.