Pojačanja Slobode obećala maksimalno zalaganje

Tuzlaci predstavili nove fudbalere

Pojačanja Slobode obećala maksimalno zalaganje

Emir Dindić

Na današnjoj press konferenciji Fudbalskog kluba Sloboda koja je održana u restoranu Breza u Hotelu Tuzla, upriličeno je predstavljanje novi pojačanja koji će igrati za Tuzlake u drugom dijelu sezone, dok se prilika iskoristila i za zvanično potpisivanje ugovora. Miloš Kalezić, Almedin Dino Zilkić i Ismar Hairlahović koji su potpisali ugovore na jednu godinu plus dodatnu jednu dok je ugovor sa Slobodom potpisao i  junior ovog kluba Dino Hodžić na 2,5 godine.

Prisutnim medijima se prvi obratio predsjednik kluba Senad Mujkanović koji je istakao zadovoljstvo dogovora sa mladim fudbalerima. 
"Ova press konfrenecija je napravljena da zvanično predstavim tri nova pojačanja našeg kluba, kao i našeg juniora Dinu Hodžića. Iskoristićemo također ovu priliku da pred vama potpišemo i zvanično ugovore. Prvi od igrača je Miloš Kalezić koji dolazi iz Crne Gore, i za kojeg mi je trener Vlado Jagodić rekao sve naljepše. Drugi je Ismar Hajrulahović koji je  dobro poznato ime bh.javnosti dok treći Almedin Dino Zilkić koji je pokazao koliko može već u utakmicama sa Veležom i Pločama. Zadovoljni smo dosada urađenim i u petak putujemo u Antaliju gdje nas očekuje završno uiguravanje ekipe, pred start drugog dijela prvenstva. Naravno tu je i naš talenovatni junior Dino Hodžić koji će potpisati sa nama ugovor, što lično meni predstavlja posebnu čast i zadovoljstvo", zaključio je Mujkanović.
Miloš Kalezić nije krio zadovoljstvo nakon potpisa ugovora sa Slobodom
" Prvo da se zahvalim šefu stručnog štaba Vladi Jagodiću kao i upravi kluba koji su doveli me u klub. Svi znamo da je Sloboda veliki klub, i znamo gdje dolazimo. Ja ću dati sve od sebe da ispunim zacrtane ciljeve kluba, i da opravdam dato povjerenje. Stanje u klubu je odlično, i zaista prve impresije su i više nego sjajne", zaključio je Kalezić.
Ismar Hairlahović je  takođe podjelio prve impresije  nakon potpisa ugovora. 
" Hvala šefu stručnog štaba Vladi Jagodiću kao i upravi kluba  koji su vjerovali u mene i dali mi priliku da potpišem za klub kakav je Sloboda. Obećavam maksimalno zalaganje na terenu jer drugačije ne znam, teren će mjerilo biti svega pa tako i mog učinka", kratak je bio Hairlahović.
Almedin Dino Zilkić se već predstavio simpatizerima crveno crne boje na terenu u prijateljskim utakmicama protiv Veleža i Jadrana iz Ploča 
"Također  da zahvalim svima na prilici što su mi dali da igram za klub kakav je Sloboda. Što se tiče utakmice sa Veležom i Pločama ja sam očekivao dobre nastupe, jer vjerujem u sebe. Cilj je Europa i sve ćemo dati da ostvarimo zacrtani cilj. Iskren da vam budem ja ne volim da pričam puno, jer teren je jedino mjerilo onoga što ću ja pokazati i neka ostane tako", rekao je Zilkić.
Dino Hodžić junior Slobode bio je zaista sretan prilikom potpisa ugovora sa Slobodom.
" Ostvario mi se san, velika želja. Sloboda je klub za koji navijam od malena i zaista kada dođete na potpis ugovora sa prvim timom sigurno da morate biti zadovoljni. Hvala šefu stručnog štaba Vladi Jagodić kao i upravi kluba koji su vjerovali u mene. Ja ću dati sve od sebe na treninzima i da svojim doprinosom pomognem ostvarenju klupskih ciljeva", završio je Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti