"Pokazali smo kvalitet i karakter"

Trener Borca Vlado Jagodić nakon pobjede u Zvorniku

"Pokazali smo kvalitet i karakter"

D. Banović

Smjena na klupi Borca dala je rezultat i tim iz Banjaluke je danas u 2.kolu  slavio pobjedu u Zvorniku protiv Drine rezultatom 2:0.

Na taj način novi šef stručnog štaba Vlado Jagodić je svoj treći povratak na kormilo banjalučkog premijerligaša obilježio pobjedom.

Golovima Stajića i Mikića aktuelni vlasnik trofeja Kupa BiH je ponovo među ozbiljnim kandidatima na naslov prvaka naše zemlje. Nakon utakmice Jagodić je bio prezadovoljan.

"Svi smo se pomalo pribojavali ove utakmice, jer nije bilo puno vremena za pripremu. Ekipa je bila, na neki način demoralisana, poslije neuspjeha u Evropi, a nakon toga i poslije poraza od Širokog Brijega. Moji igrači su pokazali u Zvorniku da imaju karakter i kvalitet. Imali smo više od igra i stvorili smo nekoliko šansi u prvom dijelu utakmice. Ipak, nismo gubili nadu i do pobjede smo stigli u nastavku meča. Drina se pokazala kao izuzetno dobar tim i sigurno imaju ekipu koja zaslužuje da igra u eliti", rekao je trener Borca, Vlado Jagodić.

Duško Stajić je u svom drugom nastupu u dresu Borca postigao gol.

"Protiv Širokog Brijega sam upisao asistenciju, a evo protiv Drine sam zatresao mrežu. Dobar početak u dresu Borca. Mi igrači smo vjerovali u sebe, izdigli smo se iznad svih problema koji su nas pritiskali u proteklom periodu i na kraju smo zasluženo pobjedili. Ovo je sigurno najava jedne uspješne sezone Borca", optimista je napadač Duško Stajić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.