Pokrenuta akcija "Kupi stolicu za Natronov dom"

Formirana i radna grupa

Pokrenuta akcija "Kupi stolicu za Natronov dom"

S. Mlaćo

Gradski stadion u Maglaju decenijama unazad je dom Nogometnog kluba Natron. Na odličnom travnjaku maglajskog stadiona prvi kontakt s loptom ostvarile su hiljade mladih ljudi. Ipak, odličnom travnjaku nedostaju i tribine kakve Gradski stadion zaslužuje. Stoga je proteklih dana oformljena radna grupa u sastavu: Mustafa Hadžić, Nermin Dedukić, Mirza Halvedžić, Rijad Memišević, Edi Ustalić, Alen Husaković i Adi Mešić koja je pokrenula akciju ''Kupi stolicu za Natronov dom''.

Ozbiljan fudbalski tim i kolektiv sa dugogodišnjom tradicijom kakvu ima Nogometni klub Natron zaslužuje i odgovarajući stadion. Već dugo vremena postoji ideja o rekonstrukciji maglajskog stadiona a prije svega njegove zapadne tribine kako bi posjetioci imali što bolje uslove za uživanje u sportskim predstavama. Sada je konačno i došlo vrijeme da se takav projekat pokrene te da san Maglajlija o uređenom Gradskom stadionu u Maglaju postane java.

"Odlukom Upravnog odbora Nogometnog kluba Natron formirana je radna grupa koja će u narednom periodu raditi na realizaciji projekta rekonstrukcije zapadne tribine maglajskog stadiona a koja će podrazumijevati ''fine'' radove te postavljanje 500 stolica sa naslonjačima na ovu tribinu Gradskog stadiona u Maglaju. Finansijski zahtjevi jednog ovakvog projekta su veliki za budžet kluba, a kalkulacije pokazuju kako će jedna stolica s pripremom podloge i ugradnjom koštati 50,00 KM. Stoga se u ovom projektu očekuje pomoć građana, navijača, simpatizera NK Natron ali i navijača drugih sportskih kolektiva, privrednog, vladinog i nevladinog sektora", ističu iz maglajskog kluba, te dodaju.

"Nadamo se da će sve Maglajlije i Maglajke prepoznati vrijednost ovog projekta te da će nesebično uzeti svoje učešće i kupiti stolicu za Natronov dom". 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Stolicu za Natronov dom svi zainteresovani mogu uplatiti kod članova radne grupe koju čine: Mustafa Hadžić, Nermin Dedukić, Mirza Halvedžić, Rijad Memišević, Edi Ustalić, Alen Husaković i Adi Mešić, a kroz nekoliko dana donacije za stolice građani iz BiH ali i svijeta će moći uplatiti i putem posebnog bankovnog računa.

"U narednom periodu radna grupa redovno će izvještavati o aktivnostima vezanim za projekat, a sve informacije vezane za navedenu akciju možete pratiti i putem zvanične facebook stranice NK Natron", istakli su iz NK Natron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi