Pokrenuta istraga protiv Barcelone zbog transfera Antoinea Griezmanna
(Foto: EPA) Atletico nema namjeru da odustane od svojih prava i traže cifru od 200 miliona eura (Foto: EPA)

Atletico traži novac

Pokrenuta istraga protiv Barcelone zbog transfera Antoinea Griezmanna

M. Šljivak

Antoine Griezmann nedavno je postao novi član Barcelone.

Katalonski tim je u sjedištu La Lige uplatio sumu od 120 miliona eura kako bi angažovao Francuza, koji je ubrzo i predstavljen kao novi član prvaka Španije.

Međutim, Atletico je odmah reagovao. Traže više novca, a tvrde da je dogovor između Barce i Griezmanna postignut ranije, što bi značilo da bi Katalonci morali platiti 200 miliona eura odštete.

"Cifra koja je uplaćena nije dovoljna da bi se platila njegova odštetna klauzula. Očigledno je da je dogovor imeđu kluba i Barcelone postignut prije nego što je odšetna klauzula sa 200 miliona eura spala na 120 miliona. Atletico Madrid smatra da je ugovor prekršen, gledajući sve činjenice, akcije i izjave fudbalera, pa je klub odlučio da pokrene proceduru zaštite interesa", piše u saopštenju Atletica

Predsjednik madridskog kluba Enrique Cerezo potom je izjavio da imaju dokaze da su Barca i Griezmann još u martu sklopili dogovor i da će tražiti dodatnih 80 miliona eura jer vjeruju da im to pripada.

"Ako smo izdali saopštenje na taj način onda je jasno da imamo dokaze. Ako se pokaže da smo u pravu tražit ćemo novac koji nam pripada. Mogu samo reći da me Griezmann itekako razočarao. Želio je da ide, a to nam je rekao u zadnji trenutak. On je sjajan fudbaler i o tome nema dileme. Barca je dobila odlično pojačanje, a da li je on napravio pravi potez ostaje nam da vidimo", poručio je Cerezo.

Nakon svih žalbi odlučeno je da se pokrene procec. Rukovodstvo La Lige je pokrenulo postupak i pregledat će sve dokaze koje će im tim iz Madrida dostaviti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako zaista bude neregularnosti oko transfera i ako se dokaže da je Barca imala raniji dogovor sa Griezmannom, nema dileme da će biti primoran da isplate dodatnih 80 miliona eura.

U narednim danima se očekuje konačna odluka i vidjet ćemo šta će čelnici La Lige odlučiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Nebuloze
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi