Pokrivač: Pratim Zmajeve, uživam u igrama Džeke i Misimovića

Bivši hrvatski reprezentativac za SportSport.ba

Pokrivač: Pratim Zmajeve, uživam u igrama Džeke i Misimovića

Nikola Pokrivač, igrač Dinama koji se nalazi na posudbi u zaprešićkom Interu prolazi kroz jedan zaista čudan period u svojoj karijeri. Pored toga što je bio hrvatski reprezentativac, 27-godišnji Pokrivač nosio je dresove Dinama, Monaca i Red Bull Salzburga, nakon čega se vratio u Zagreb potpisavši 4-godišnji ugovor s Modrima koji su ga zbog 'nezalaganja' poslali na posudbu u Inter iz Zaprešića.

Sa velikim zadovoljstvom Nikola Pokrivač je pristao na intervju za SportSport.ba, u kojem je govorio o svom trenutnom statusu u klubu, eventualnoj promjeni sredine, reprezentaciji BiH, ali i o juniorskom reprezentativcu BiH, Harisu Hajradinoviću.

U Dinamo ste došli iz Red Bull Salzburga kao slobodan igrač, međutim na kraju ste zbog 'nezalaganja' poslani na posudbu u Inter Zaprešić.

˝Sigurno da mi nije bilo svejedno kad sam morao na posudbu, ali valjda je tako trebalo biti. Bilo kako bilo, to je još jedno veliko iskustvo za mene u životu i karijeri, a iz Intera samo mogu ponijeti lijepe uspomene. Bilo je lijepo surađivati sa novim saigračima, prijateljima, a posebno zahvalu dugujem trenerima Borimiru Perkoviću i Rajku Magiću˝, govori Pokrivač na početku razgovora za SportSport.ba

Kod bivšeg trenera Dinama Ante Čačića se i niste baš mnogo proslavili. Vraćate li se na kraju sezone u Dinamo da se pokušate nametnuti Jurčiću ili ipak postoji mogućnost da promijenite sredinu?

˝Bivšeg trenera Antu Čačiću ne bih volio komentarisati, jer ipak on je trener, a ja sam samo bio igrač koji je morao slušati trenera. Što se tiče budućnosti u Dinamu, još uvijek je sve neizvjesno. Na kraju sezone ću sjesti sa ljudima iz Dinama i vidjeti šta i kako dalje˝.

Vratimo se sada na Inter. Danas vas očekuje teška utakmica protiv Slaven Belupa, a sve osim pobjede tim iz Zaprešića vodi u niži rang. Da li vi vjerujete u opstanak svog trenutnog tima?

˝Pa, istina je da nas sve osim pobjede vodi u niži rang ali moraju se još neki rezultati poklopiti. Sutra igramo to zadnje kolo i naravno da svi vjerujemo u opstanak, jer po kvalitetu igrača zaslužujemo barem sredinu tabele˝.

Sa vama u Interu nastupa i juniorski reprezentativac BiH, Haris Hajradinović. Kakav je vaš odnos sa njim?

˝O Harisu stvarno mogu govoriti samo u superlativima. Drago mi je da sam upoznao jednog takvog igrača kao što je on i bilo mi je zadovoljstvo trenirati sa njim. Posjeduje sve predispozicije da izraste u jednog vrhunskog igrača i ja mu ovim putem želim sve najbolje u nastavku karijere."

Pratite li možda igre reprezentacije BiH? Ukoliko pratite možete li nekoga od igrača izdvojiti?

˝Dosta pratim reprezentaciju BiH i na pravom ste putu da izborite plasman na Svjetsko prvenstvo jer ste to zaslužili. Od igrača iz reprezentacije BiH, posebno bih izdvojio Džeku i Misimovića, mada je i ovo nezahvalno obzirom da skoro svi igraju u velikim evropskim klubovima, počevši od Pjanića pa nadalje˝, rekao je Pokrivač na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.