Njemu više nije do protesta: Policija u Manchesteru brutalno pretukla navijača Uniteda
Foto - Screenshot

Epilog sukoba

Njemu više nije do protesta: Policija u Manchesteru brutalno pretukla navijača Uniteda

Midhat Šljivak

Veliki derbi engleskog fudbala između Manchestera i Liverpoola, koji se trebao igrati u nedjelju na Old Traffordu, odgođen je zbog navijačkih nereda.

Navijači Uniteda su iz protesta prema vlasnicima kluba - porodici Glazer, napravili velike nerede ispred Old Trafforda, a provalili su i na teren, zbog čega je na kraju meč odgođen.

Rukovodstvo Premier lige odlučilo je da se meč pomjeri za drugi datum. Nisu mogli garantovati sigurnost prisutnih na terenu, a proteste su obilježili i sukobi navijača sa policijom.

Jedan policajac je zadobio tešku posjekotinu lica. Njega su navijači Uniteda povrijedili bocom i on je prebačen u bolnicu sa povredom koja će mu, prema navodima policije, promijeniti život.

Nisu ni policajci ostali dužni navijačima Uniteda. Pojavio se video koji pokazuje kako policajci prebijaju jednog od njih i neimenovani 28-godišnjak se nije dobro proveo.

Oglasi

On je uhapšen tokom nereda, a njegova djevojka tvrdi da su mu policajci slomili vilicu i povrijedili rebra.

"Policija me stalno zove, ali ništa konkretno mi ne govore. Rekli su mi da je u bolnici, ali nisu znali u kojoj. On me potom nazavao i rekao je da su mu slomili vilicu i da ima napuknuće rebara. Ovo je odvratno. Nisu ga trebali udarati na takav način", rekla je ona.

Policija sa druge strane tvrdi da je 28-godišnjak uhapšen jer je vršio krivično djelo u toku protesta. Pokušao je opljačkati automobil.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidjeli smo snimak koji kruži društvenim mrežama u kojem policajci hapse 28-godišnjaka zbog sumnje na pljačku automobila i izazivanja nereda. On će ostati u pritvoru. Ispitat ćemo sve okolnosti koje su se dešavale prilikom hapšenja", saopšteno je iz policije.

Premier liga će uskoro donijeti odluku o novom datumu utakmice, a vidjet ćemo hoće li United dobiti neku dodatnu kaznu zbog svega što se dešavalo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi