Politički pritisci iz Beograda: Kosovo mora da leti iz UEFA i FIFA!

Đurić najavio prijave

Politički pritisci iz Beograda: Kosovo mora da leti iz UEFA i FIFA!

M. Šljivak

Crvena zvezda danas neće odigrati utakmicu Kupa Srbije protiv Trepče na Kosovu.

Ovaj meč zabranjen je od strane kosovskih vlasti, a nakon što su fudbaleri i navijači srbijanskog prvaka vraćeni sa granice, oglasili su se i vodeći ljudi iz srbijanske vlasti.

Dirketor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da Kosovo mora da bude izbačeno iz UEFA i FIFA.

"Ovo je još jedan dokaz nastaojanja Prištine da se Srbija istisne sa Kosova, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku", a zatim je pozvao na izbacivanje reprezentacije Kosova iz UEFA i FIFA.

"O ovom anticivilizacijskom i antiervopskom potezu bit će obavještene sve nadležne međunarodne instutucije. Međunarodna zajednica još je jednom imala priliku da vidi da je Kosovo crna tačk i ostrvo neuređenosti i haosa na evrospkoj mapi", istakao je Đurić.

Top Komentari

Rajvosa2019
Vec odavno govorim da od shiptara mozemo nauciti kako se barata sa djikanima , kod shiptara nema cile-mile
13 0
Fcs
Toliko o tome da je Kosovo dio Srbije. Mrš nazad!!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti