Poljaci bez Gortata savladali Tursku

Rival bh. selekcije slavio

Poljaci bez Gortata savladali Tursku

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Poljske savladala je u prijateljskom susretu selekciju Turske rezultatom 83:73.

Iako su bili u rezultatskom zaostatku tijekom većeg dijela utakmice, odličnom završnicom meča Poljaci su stigli do pobjede.

Turska je na poluvremenu imala četiri poena prednosti, 39:35. Vodili su i cijelim tijekom trećeg perioda, ali je Poljska na kraju ipak slavila.

Poljaci su u posljednjoj dionici igrali odlično. Dobili su ovaj dio igre 27:15, te su na kraju upisali pobjedu od 10 poena razlike.

Rivala bh. selekcije na Eurobasketu je do trijumfa vodio AJ Slaughter sa 18 poena, a interesantno je da u ovom meču nije igrala prva zvijezda ove selekcije Marcin Gortat.

Bobby Dixon je kod Turske ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.