Poljaci protiv Hrvatske za polufinale

Šveđani razbijeni

Poljaci protiv Hrvatske za polufinale

Edmir Škorić

Poljska rukometna reprezentacija pregazila je Švedsku sa 35:25 u utakmici drugog kola druge faze Eura u Danskoj.

Šveđani su dobro otvorili meč i poveli sa 3:0, zatim 5:1 i 10:6, ali uslijedio je ubrzo veliki preokret Poljaka, koji su na poluvremenu vodili 15:12.

Prave 4:0 seriju na početku drugog dijela i odlaze na 19:12, pa je već tada sve bilo gotovo. Na kraju čak 10 razlike u korist superiornih Poljaka.

Mnoge stvari su sada, kada se pogleda tabela, jasnije. Francuzi su osigurali polufinale, dok će drugi putnik biti poznat nakon okršaja Hrvatske i Poljske u srijedu.

Krzysztof Lijewski predvodio je Poljake sa 6 golova, Lucak je postigao 5, dok je na golu sjajno branio Piotr Wyszomirski (17 obrana). Kod Šveđana je najefikasniji sa 6 golova bio Kim Ekdal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti