Poljaci srušili bedem Sjeverne Irske
Foto: EPA

Milik za pobjedu

Poljaci srušili bedem Sjeverne Irske

M. Šljivak

Reprezentacija Poljske pobijedila je Sjevernu Irsku s 1:0 u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Jako loš meč viđen je na stadionu u Nici, a na kraju je postignut samo jedan gol.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Poljska je od prve minute dominirala, da bi tek u finišu prvog dijela viđene dvije prilike, a obje je propustio Milik, no gola nije bilo.

I nastavak donosi nešto bolju igru Poljaka, a u 51. minuti je konačno probijen bedem kojeg je ispred gola postavila Sjeverna Irska. Milik je završio lijepu akciju za prendost od 1:0.



 

Tek nakon primljenog gola su i Sjeverni Irci zaigrali nešto bolje. Ipak, i pored nekoliko pokušaja, nisu uspjeli da dođu do izjednačenja.

S druge strane i Poljska nije uspjela da dođe do drugog gola, pa je do kraja ostalo 1:0.

EP, grupa C, 1. kolo:

Poljska - S. Irska 1:0 (Milik 51')

POLJSKA: Szczesyny, Pazdan, Jedrzejczyk, Maczynski, Milik, Lewandowski, Krychowiak, Glik, Blaszczykowski, Piszczek, Kapustka.

S.IRSKA: McGovern, McLaughlin, Ferguson, McAuley, Evans, Baird, Davis, Lafferty, Norwood, McNair, Catchart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi