Poljak Wawrzyniak u Panathinaikosu
Poljak pojačao zadnju liniju Panathinaikosa

Poljak Wawrzyniak u Panathinaikosu

Edmir Škorić

Grčki Panathinaikos je svoje redove pojačao reprezentativcem Poljske Jakubom Wawrzyniakom, koji je prethodno nastupao u Legiji iz Varšave.

Službenu izjavu na zvaničnoj web stranici Panathinaikosa potvrdio je vodeći čovjek poljskog kluba. Grčki mediji vjeruju kako se radilo o 1,5 miliona eura vrijednom transferu, a 26-godišnji Wawrzyniak bi po svemu sudeći u dresu Panathinaikosa trebao ostati tri i po godine.

Dolazak Poljaka najviše raduje trenera Henk Ten Catea, budući da Panathinaikos 25. februara igra važnu utakmicu sa Villarrealom u osmini finala Lige prvaka. Holandski stručnjak će tako imati sigurniju odbranu i u domaćem prvenstvu gdje se Panata trenutno nalazi na drugom mjestu, sa 11 bodova manje od prvoplasiranog Olympiakosa.
Upravo odbrana je najslabija karika u redovima "zelenih", pa su tako u 19 utakmica primili 14 golova, a Poljak je drugo pojačanje u zadnjoj liniji ove sezone. Naime, ranije je u Panathinaikos stigao Brazilac David iz Palmeirasa. 
Wawrzyniak je u dresu Poljske odigrao 14 utakmica, a može igrati na oba boka te na mjestu štopera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.