Poljska gol-mašina potopila Kraljeve u Dortmundu

Real razbijen u Dortmundu

Poljska gol-mašina potopila Kraljeve u Dortmundu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda savladali su večeras u polufinalnom susretu Lige prvaka Real Madrid rezultatom 4:1, a zvijezda večeri je bio poljski napadač Robert Lewandowski koji je postigao četiri gola.

Prvu veliku priliku u utakmici imala je Borussija. U sedmoj minuti Marco Reus je napravio slalom kroz odbranu Reala, šutirao je ali Diego Lopez je odbranio, da bi Lewandowski zakasnio na odbijenu loptu.

Ipak, Lewandowski je dvije minute kasnije donio Borussiji vodstvo. Mario Götze je fantastično centrirao, a poljska mašina za golove Robert Lewandowski pogađa za vodstvo od 1:0 erupciju oduševljenja na Signal Iduna Parku.

Uslijedila je potom poprilično dosadna utakmica u kojem nisu viđena neka naročita uzbuđenja, a u 43. minuti je Real stigao do izjednačenja. Hummels je poklonio loptu Kraljevima, Huguain je krenuo sam prema golu Weidenfellera, uposlio je nesebično Cristiana Ronalda, koji je pogodio za poravnanje na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon samo pet minuta igre u nastavku Borussija je stigla do novog vodstva. Reus je uposlio Lewandowskog, koji je izbjegao ofsajd zamku, te je matirao Lopeza za  prednost domaćeg tima od 2:1.

Slavlje domaćih navijača se nije ni stišalo, a Diego Lopez je ponovo išao po loptu u mrežu. Lewandowski je primio loptu u srcu kaznenog prostora, te je iz okreta fantastično pogodio za svoj hat-trick i vodstvo Borussije od 3:1.

Gundogan je potom u 62. minuti imao lijepu priliku. Šutirao je dobro, ali je Lopez odličnom intervencijom spasio Real katastrofe. Ipak, u 67. minuti novi gol u mreži Kraljeva. Dosuđen je penal za domaće, a Lewandowski je precizan, te svojim četvrtim golom povećava prednost na 4:1.

Mogao je potom Lewandowski doći i do petog gola, ali je Lopez odbranio njegov udarac sa preko 20 metara. Do kraja je Borussija uspjela sačuvati veliku prednost, iako je Ronaldo u 89. minuti imao dobru priliku da smanji prednost Borussije, a isto je mogao učiniti i Varane u sudijskoj nadoknadi.

Borussija će tako u revanš narednog utorka ući sa tri gola prednosti.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 


DOR 1-0 RMA by Samu035
DOR 2-1 RMA by Samu035
DOR 3-1 RMA by Samu035
DOR 4-1 RMA by Samu035
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti