Poljska izbjegla sudbinu Danske, Njemačka dobila Rusiju

Dosta uzbuđenja u grupi D

Poljska izbjegla sudbinu Danske, Njemačka dobila Rusiju

Dvije super zanimljive utakmice odigrane su večeras u grupi D. U jednoj je Poljska izbjegla sudbinu Danske, savladala je Argentinu 24:23, dok je Njemačka na kraju ipak bila bolja od Rusije 25:24.

Raspoloženi Argentinci su i protiv Poljaka pokazali svoju kvalitetu, čak su imali manje padova nego u susretu protiv Danske. Poljaci su u ranoj fazi imali i tri gola razlike, ali tu svoju prednost nisu nadogradili.

U posljednjih deset minuta prvog dijela samo jedan gol je postigao Jurecki, dok su na drugoj strani Pizaro i Fernandez osigurali minimalnu prednost Argentine. Poljaci su punih 25 minuta čekali na svoje novo vodstvo, Lijewski je zabio za +1, Querin je zaustavljen, pa se Syprzak pobrinuo za dva gola
razlike.

Od tog trenutka Argentinci su lovili zaostatak i nisu ga ulovili do kraja utakmice. U finišu Argentinci ne koriste čovjeka više na terenu, Krajewski je minutu i pol prije kraja podigao na tri razlike u sve je bilo jasno. Argentina je imala trojicu igrača sa po pet golova, Pizarra te Sebastiana o Diega Simoneta, baš kao i Poljska.  Tamo su se po pet puta u strijele upisali Lijewski, Krajewski i Bartosz Jurecki. Szmal se zaustavio na 11 odbrana.

Rusi su Lusail Multipurpose svoje navijače podsjetili na neke bolje dane, ali se nisu radovali na kraju.
Završnica prvog dijela pripala je Rusima koji su sa + 1 otišli na +4. za to su se pobrinuli Igropulo, Zhitnikov i Ataman.

U nastavku je sve bilo otvoreno, ali Njemačka je bila za korak ispred. Groetzki postiže super vrijedan gol za Njemačku i vodstvo 27:24, tri i pol minute prije kraja. Minutu i pol prije kraja, Rusu su bili tu, ali su previše griješili kada je bilo najvažnije, pa je Njemačka slavila 27:26. Najviše problema Rusima je stvarao Uwe Gensheimer (devet golova), Groetzki tri manje. Kod Rusa je očekivano, najefikasniji bio Igropulo sa šest golova, pratio ga je Dibirov sa pet i Atman sa četiri. Ruski golmani su bili slabi, tek zajedno Levshin i Grams šest odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti