Poljska iznenadila Belgiju u prvoj utakmici Evropskog prvenstva
Poljska je slavila sa 3:2

Važna tri boda za reprezentaciju Poljske

Poljska iznenadila Belgiju u prvoj utakmici Evropskog prvenstva

S. Pašalić

Na Evropskom prvenstvu do 21 godine odigrana je prva utakmica, a Poljska je iznenadila Belgiju i slavila sa 3:2.

Belgija je ipak prva stigla do vodstva nakon što je u 16. minuti Mbenza ubacio loptu u šesnaesterac Poljske, a Aaron Leya pogodio za 1:0.

Poljaci su do izjednačenja stigli 10 minuta kasnije kada je Zurkowski udarcem sa nekih 25 metara savladao golmana Belgije, a bio je to i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Poljska u 52. minuti stigla do preokreta kada je Jagiello ubacio loptu iz kornera, a Bielik je postigao gol za vodstvo od 2:1.

Nakon toga je Belgija krenula u napad po izjednačenje, ali su Poljaci u 79. minuti ipak stigli do tećeg gola kada je Zurkowski odlično prošao pored odbranbenog igrača Belgije i asistirao za Szymanskog kojem nije bilo teško da postigne gol.

Belgija je ipak uspjela u 84. minuti smanjiti na 3:2 nakon što je Lukebakio ubacio loptu iz kornera, a Cools je glavom pogodio za 3:2. Belgija je nakon toga krenula i po treći gol, ali iako je imala nekoliko prilika rezultat se do kraja nije mijenjao.

U drugoj utakmici ove grupe Španija i Italija će večeras od 21 sat odmjeriti snage.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi